Kuriama programa, piešinius paverčianti nuotraukomis

Publikuota: 2016 m. liepos 26 d. antradienis

Visi žinome kompiuterines programėles, kurios įprastas nuotraukas paverčia stilizuotais meno kūriniais. Priešingas procesas, kai piešiniai paverčiami nuotraukomis, atrodo sudėtingesnis.

Keturi Olandijos Neimegeno universiteto neurobiologai šiuo metu kuria neuroninį tinklą, kuris gebėtų nupieštus eskizus paversti nuotraukomis. Tokia programa skirta kurti menui, tačiau praverstų ir teisinei medicininei ekspertizei, atpažįstant žmones.

Programos bandymams naudojama „CelebA“ daugiau nei 200 tūkst. paveikslų kolekcija ir 13 tūkst. LFW nuotraukų archyvas. Lygindama nuotraukas su piešiniais, programa mokosi pati kurti nuotraukas. Vienas iš projektorių autorių Jamuras Gačliutriukas pats piešė savo ir savo kolegų atvaizdus, kad programa mėgintų juos paversti nuotraukomis. Pirmiesiems bandymams taip pat naudoti žymių Olandijos dailininkų Rembranto, Van Gogo ir Ešero eskizai, nupiešti pagal jų paveikslus.

Įsteigę bendrovę „Neurant“, jaunieji mokslininkai tikisi artimiausiu metu sukurti ir pristatyti rinkai eskizų vertimo nuotraukomis programą.

Šaltinis: popmech.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »