Išmatuokite savo šypseną „Šypsenuokliu“

Publikuota: 2012 m. rugsėjo 7 d. penktadienis

Lietuvos internetinėje erdvėje pasirodė pirmoji programa, sukurta naudojantis veidų atpažinimo sistema. Projektas „Šypsenuoklis“ gali identifikuoti vartotojo nuotaikas iš įkeltos fotografijos.

Internetinė programa „Šypsenuoklis“ sukurta taikant „Face.com“ sistemą. Ši sistema iš fotografijos nustato vartotojo amžių, atpažįsta jo nuotaiką ir identifikuoja, ar asmuo nešioja akinius. Kol kas ši platforma dar tik bandoma, tačiau jau vasaros pradžioje ją įsigijo kompanija „Facebook“.

„Vilnijant internetinių programų bangai rinkoje retai pasirodo kas nors įdomesnio. Didžioji dauguma programų pasiūlo tokį patį scenarijų: paspausk „patinka“, pasidalink su draugais ir finale lyg tarp kito pasiūloma atlikti kokį nors testą. Šiuo projektu norime parodyti alternatyvius, įdomesnius sprendimus, kuriuos galima rasti naudojantis technologijų pažanga“, – pasakoja vienas projekto autorių kūrybininkas Mantas Kuginis.

Projekte „Šypsenuoklis“ nuotraukas galima įkelti iš kompiuterio, nusifotografuoti internetine kamera arba įkelti iš socialinio tinklalapo „Facebook“. Įkėlus fotografiją, sistema apskaičiuoja ir procentine išraiška atspindi, kokia yra vartotojo nuotaika, pagal tai parodomas šmaikštus nuotaiką atspindintis komentaras ir paskiriamas vaizdo siurprizas.

 

Šaltinis: technologijos.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »