Vilniaus oro uosto aikštelėse – išmani parkavimo sistema

Publikuota: 2014 m. balandžio 30 d. trečiadienis

Tarptautinio Vilniaus oro uosto (toliau – TVOU) automobilių stovėjimo aikštelėse nebeliks įvažiavimo bilietų. Čia įrengta automatinė numerių nuskaitymo sistema. Nuo šiol į aikšteles įvažiuojantys automobiliai bus įleidžiami nuskaičius jų automobilio numerį. Ši naujoviška įranga yra ne tik patogesnė vairuotojams, bet ir leidžia jiems greičiau patekti į ir išvažiuoti iš stovėjimo aikštelių.

Į modernizuotas aikšteles įvažiuojantiems vairuotojams nebereiks atsispausdinti bilieto – pakaks sustoti priešais aikštelės užtvarą ir jis pakils sistemai nuskaičius automobilio valstybinį numerį. Norėdamas išvažiuoti, vairuotojas kasoje lietimui jautriame ekrane įves automobilio numerį ir sužinos mokėtiną sumą. Numerio nuskaitymo sistema prie išvažiavimo identifikuos automobilį ir patikrins, ar už jo parkavimą sumokėta, bei pakels užtvarą. Šia įvažiavimo tvarka jau kurį laiką galėjo naudotis tie „UniPark“ klientai, kurie buvo pasirašę sutartis arba pirko parkavimo paslaugą internetu. Įvertinus jų teigiamus atsiliepimus, sistema pritaikyta visiems klientams.

Ši sistema labai  patogi vairuotojams, nes jiems nebereikės saugoti įvažiavimo bilieto, kuriuos klientai neretai pamesdavo, pamiršdavo arba jie nesuveikdavo. Be to, numerio nuskaitymo sistema veikia žymiai sparčiau.

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

„Google Maps“ atvėrė Vilniaus oro uosto vidų

Apie Vilniaus oro uostą galima sužinoti dar daugiau – nuo šiol jo vidaus žemėlapį galima pamatyti per „Google“ siūlomą internetinių žemėlapių paslaugą. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »