Finansų ministerijoje aptartas investicinis klimatas šalyje

Publikuota: 2016 m. rugpjūčio 31 d. trečiadienis

Finansų ministrė Rasa Budbergytė susitikime su VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovu Mantu Katinu aptarė šalies investicinį klimatą esant dabartiniam neapibrėžtumui dėl Lietuvos socialinio modelio, kurio dalis yra naujasis Darbo kodeksas, ES struktūrinės paramos panaudojimą pritraukiant investuotojus į regionus bei finansinių technologijų (Fintech) plėtros spartinimą. Pastaroji išskirta, nes ministrės nuomone, Fintech įmonės šalyje galėtų kurti ne tik aukštą pridėtinę vertę, bet  ir leistų finansų technologijas paversti Lietuvos, kaip modernios valstybės, įvaizdžio dalimi.

„Turime didelį potencialą: aukštos kokybės, puikiai išvystytą informacinių technologijų sektoriaus infrastruktūrą, specialistus, ir kas labai svarbu,  finansų rinkų dalyviai domisi mūsų šalimi. Būtina išnaudoti ir palankią šios pramonės plėtrai tarptautinę padėtį. Visa tai skatina mus veikti kuo greičiau, kad užtikrintume patrauklias sąlygas veiklai, skatintume steigti šios srities lietuviškus startuolius bei pritrauktume užsienio finansinių technologijų bendrovių investicijas“, – sakė finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Finansų ministerija kartu su Lietuvos banku ir kitomis institucijomis rengia pasiūlymus, kaip pagreitinti Fintech sektoriaus plėtrą Lietuvoje. Tam jau yra patvirtintos supaprastintos procedūros gauti elektroninių pinigų ir mokėjimų institucijos licencijas, priimti teisės aktai, reglamentuojantys tarpusavio skolinimosi platformų veiklą, Vyriausybėje priimtas Sutelktinio finansavimo įstatymo projektas. Finansų ministerija taip pat parengė ir pateikė derinimui su institucijomis ir visuomene teisės aktų, reglamentuojančių nuotolinio asmens tapatybes nustatymą, pakeitimus.

Šaltinis: finmin.lrv.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha