Inovacijų ir technologijų vadyba: arba kas naujo inovacijų diegimo skatinime?

Publikuota: 2015 m. birželio 5 d. penktadienis

Birželio 5 dieną diplomus atsiima pirmoji Inovacijų ir technologijų vadybos magistro programos studentų laida. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete ši programa buvo sukurta projekto „Inovacijų vadyba ir technologijų perdavimas“ metu. Ji skiriasi nuo kitų panašaus pobūdžio programų tuo, jog sieja vadybos ir inovacijų mokslus bei skiria itin daug dėmesio analitiniams gebėjimams, kurie yra labai svarbūs kūrybiškumo ugdymui.

Tai yra pirmoji ISM Inovacijų ir technologijų vadybos magistrantų laida. Nepaisant to, jog buvo sukurta visai neseniai, programa suteikia tiek gilių teorinių, tiek praktinių žinių, ir šis derinys leidžia gimti išties įdomiems ir išliekamają vertę turintiems darbams. Pasak programos vadovės prof. Vidos Škudienės magistrantų baigiamieji darbai stebina išradingumu, nes juose analizuojami aktualūs Lietuvos verslui klausimai, problemos ir jų sprendimo modeliai.

Pavyzdžiui, Všį „Versli Lietuva“ projektų vadovas Mantas Kondratavičius tyrė inovacijų tipus Lietuvos startuolių įmonėse. Tyrimo metu buvo surinkta vertinga medžiaga, leidžianti atskleisti ir analizuoti lietuviškąjį startuolių modelį. MITA specialistė Gintarė Narakienė taip pat nestokojo unikalumo, tirdama kritinius sėkmės veiksnius plėtojant atviros prieigos centrus Lietuvoje. Kadangi šiems centrams, skatinantiems ne tik mokslo, bet ir verslo bei valstybės bendradarbiavimą, analogų pasaulyje paprasčiausiai nėra, šis magistro darbas yra geras gidas, efektyviai sujungiantis verslą ir mokslą.

Absolvento ir IT įmonės vadovo Vincento Vitkausko teigimu, Inovacijų ir technologijų vadybos programa išmokė į inovacijų valdymo procesus pažvelgti ir iš teorinės pusės, o to dažnai trūksta norint padidinti šių veiklų efektyvumą bei naudą.

Visorių informacinių technologijų parko direktorius Saulius Arelis pažymėjo, jog iki šios programos nebuvo įmanoma gauti viso žinių apie inovacijų ir technologijų vadybą paketo. Specialistas tikisi, jog ateityje programa užtikrins nuolatinį specialistų srautą tiek verslo įmonėms, kurių konkurencingumą lemia inovacijos, tiek akademinėms ir viešosioms įstaigoms, kurių veiklos sritis yra technologijų kūrimas arba inovacijų diegimo skatinimas.

Pasak Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktoriaus Arūno Karlono, parengti specialistai galės sėkmingai padėti įmonėms inovacijų strategijos formavimo, inovatyvių produktų kūrimo, technologijų perdavimo, intelektinės nuosavybės ir kitais klausimais. „Labai džiaugiamės, kad ISM Ekonomikos ir vadybos universitetas parengė pirmuosius Inovacijų vadybos ir technologijų perdavimo specialistus Lietuvoje. Šie specialistai yra pirmieji inovacijų vadybininkai, kurie turės galimybę studijų metu įgytas specifines žinias apie inovacijas pritaikyti darbo rinkoje. Aš manau, kad ši specialybė labai aktuali Lietuvai, nes inovacijos yra ekonomikos varomoji jėga ir šiuolaikinis verslas, norėdamas išlikti konkurencingas pasaulinėje rinkoje, turi nebijoti inovatyvių sprendimų ir imtis ryžto juos įgyvendinti. studijų metu įgytas žinias“, – įsitikinęs MITA vadovas.

Darbdaviai vis mažiau dėmesio skiria diplomui ir vis dažniau vertina konkrečias darbuotojo savybes, kuriančias vertę nuolat tobulėjančiame pasaulyje. ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Inovacijų ir technologijų vadybos studijų programos tikslas – tokių savybių išryškinimas, ugdymas ir pritaikymas realiose situacijose praktikoje.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai