Smalsiems ir išradingiems – „Kompiuterio evoliucija – nuo… iki…“

Publikuota: 2012 m. spalio 18 d. ketvirtadienis

 

Jei norite sužinoti, kaip ant Jūsų stalo atsirado modernus ir galingas kompiuteris, o Jūsų kišenėje – šiuolaikiškas išmanusis telefonas, kas buvo šiandienio kompiuterio „protėviai“, kviečiame užsukti į Lietuvos technikos biblioteką (Šv. Ignoto g. 6). Jau 20 metų sėkmingai informacinių technologijų rinkoje dirbanti komunikacijų bendrovė „Penki kontinentai“ čia pristato parodą „Kompiuterio evoliucija – nuo... iki...“.

„Mes, kaip informacinių technologijų kompanija, džiaugiamės galėdami pakviesti vilniečius ir miesto svečius į technikos parodą ir tokiu originaliu būdu papasakoti, kaip klostėsi šiandien jau daugelio kasdienybe tapusio kompiuterio ir kitų komunikacijos prietaisų istorija“, – sako įmonės Rinkodaros skyriaus vadovas Mindaugas Čaplinskas.

Tarp parodos eksponatų – iki XX a. naudoti mediniai skaitytuvai, senutė skaičiavimo mašinėlė, prieš beveik 15 metų sukurtas mobilusis telefonas, Lietuvoje pagamintas kompiuteris ir kitos technikos istorijos įdomybės. Be to, čia galima pamatyti iškarpų iš senųjų technikos žurnalų bei pirmųjų kompiuterių, skaičiavimo mašinų, telefonų, serverių nuotraukų.

Parodą iki š. m. spalio 31 dienos kviečiame apžiūrėti Lietuvos technikos bibliotekos, šiemet švenčiančios solidų 55 metų jubiliejų, II aukšto Freskos galerijoje. Eksponatus parodai mielai sutiko paskolinti Lietuvos energetikos ir technikos muziejus.

Malonių įspūdžių!

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha