Amerikiečiai išleido beveik 3 milijardus dolerių vaizdo žaidimams

Publikuota: 2013 m. spalio 13 d. sekmadienis

Nepaisant to, kad konsolių era baiginėjasi ir pastebimas šioks toks nuosmukis žaidimų rinkoje, vis dėl to JAV gyventojai išleido 2,88 milijardų dolerių vaizdo žaidimams per antrąjį 2013–ųjų metų ketvirtį.

Remiantis naujaisiais tyrimo rezultatais, gautais iš „NPD Group“ kompanijos, amerikiečiai nuo balandžio iki birželio išleido 1,77 milijardų dolerių pirkdami įvairius dalykus, kad galėtų žaisti vaizdo žaidimus (ne tik pačius žaidimus, bet ir jiems reikalingus priedus). Kitus 769 milijonus dolerių išleido pirkdami fizines žaidimų kopijas ir specialiai programinei įrangai, o 343 milijonų dolerių išleista žaidimų nuomai.

Palyginus su pernai metų tuo pačiu ketvirčiu, yra 3 proc. nuosmukis, nes tada buvo išleista 2,97 milijardų dolerių. O išlaidos, skirtos įvairiems aksesuarams, papildomam turiniui ir priedams bei techninei įrangai bendrai nukrito 9 proc.

Šaltinis: ucc.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Vaizdo žaidimai – daugiau nei vien pramoga: kodėl naudinga žaisti?

Kiekvienas žaidimas gali pasitarnauti ir kaip edukacijos šaltinis, įsitikinusi žaidimų kūrėjų įmonės „SneakyBox“ verslo plėtros vadovė Eglė Čiuoderienė. Pasak specialistės, skirtingi žaidimai padeda ugdyti loginį, kritinį, strateginį mąstymą, lavina atmintį, kūrybiškumą ir dar da... skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »