Apie Steve'ą Jobsą bus kuriami filmai

Publikuota: 2012 m. gegužės 23 d. trečiadienis

„Sony Pictures Entertainment“ oficialiai pažadėjo, kad „Oskarą“ už filmą „Socialinis tinklas“ laimėjęs scenaristas užsiims ir Steve'o Jobso biografijos ekranizacija. Tuo pat metu apie jį bus kuriamas dar vienas filmas.

„Sony Pictures“ valdybos narys Amy Pascal pabrėžia, kad Steve'as Jobsas buvo vienas iš įtakingiausių ir revoliucingiausiai nusiteikusių žmonių ne tik šiais laikais, bet ir per visą žmonijos istoriją. Jo nuomone, tik režisierius Aaronas Sorkinas sugebėtų tokį unikalų gyvenimą perkelti į plačiuosius ekranus. Žadama, kad filmas bus kaip ir pats Steve‘as Jobsas – „nuostabus, įdomus ir prieštaringas“.

Aaronas Sorkinas adaptuos vieno iš „Apple“ įkūrėjų biografiją, kurią parašė žurnalistas Walteris Isaacsonas ir kuri iškart tapo bestseleriu. Šio darbo greičiausiai imsis studija „Columbia Pictures“.

W. Isaacsono parašyta Steve‘o Jobso biografija jau išleista dviejų milijonų egzempliorių tiražu, nors nuo jos pasirodymo nepraėjo ir metai. Be to, knyga tapo el. parduotuvės „Amazon“ visų laikų bestseleriu.

Aaronas Sorkinas gavo „Oskarą“ už geriausiai adaptuotą filmo „Socialinis tinklas“ scenarijų, pasakojantį apie Marko Zuckerbergo darbą prie būsimojo socialinio tinklo „Facebook“ Harvardo bendrabutyje.

Tai ne vienintelis bandymas sukurti filmą apie vieną iš „Apple“ įkūrėjų. Neseniai buvo pranešta, kad nepriklausomame filme „Jobs“ buvusį „Apple“ lyderį suvaidins Ashtonas Kutcheris. Kūrėjai žada parodyti visą Steve‘o Jobso kelią nuo tų laikų, kai jis buvo viso labo „savigarba hipis“. Filmavimu užsiims Joshua Michaelas Sternas, scenarijaus autorius – Mattas Whiteley.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »