Kviečia konferencija „Technologijos ir visuomenė. Nauda ir žala, už ir prieš“

Publikuota: 2015 m. gegužės 19 d. antradienis

Gegužės 19 dieną, nuo 10.00 val., Vilniuje, Mokslininkų g. 6A, rengiama konferencija „Technologijos ir visuomenė. Nauda ir žala, už ir prieš“.

Pastaruosius dvidešimt metų pasaulį užvaldė technologijų kaitos verpetas. Ar tikrai visos jos tarnauja žmogaus labui? Ar mes pasitikime naujomis technologijomis? Ar spėjame suprasti/išmokti/suvokti jų naudą? Ar jaučiamės nuo jų priklausomi? Ar jos keičia mūsų vertybes ir kultūrą? Ar Internetas, tai nemokamas turinys?

Konferencijos temos

  • Globalios technologijos ir lokali intelektinės nuosavybės teisinė bazė –konflikto užuomazgos ar verslo galimybės? (Martynas Bieliūnas, „Microsoft Lietuva“ atstovas)
  • „Click, Like and Share..." - skaitmeniniai įgūdžiai ir kitos naujosios XXI-ojo amžiaus vertybės (Vilma Misiukonienė, ES reikalų vadovė)
  • Šiuolaikinės technologinės pažangos iššūkiai (Dr. Linas Bukauskas, VU Matematikos ir informatikos fakulteto Kompiuterijos katedros lektorius, prodekanas)
  • Internetas = nemokamas turinys!? Ką gauna ir ką praranda knygų leidėjas? (Greta Žėkienė, leidyklos „Šviesa“ autorinių teisių skyriaus vadybininkė)

Konferencijos moderatorius Virginijus Savukynas

Kviečiame dalyvauti!

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha